Einde buitenseizoen

Onderhoudstip

Het tuinmeubel seizoen zit er helaas weer op. De herfst heeft inmiddels zijn intrede gemaakt en daarom is het verstandig de tuinmeubelen ‘winterklaar’ te maken. Hierbij geven wij u enkele onderhoudstips voor een langer behoud van jouw tuinmeubel:

Tip 1. Onderhoud van wicker tuinmeubelen
Wicker tuinmeubelen bestaan uit kunststof vlechtwerk en zijn relatief eenvoudig te reinigen. Gebruik hiervoor echter geen agressief reinigingsmiddel, dit kan het kunststof aantasten. Het vuil en aanslag op het wicker is te reinigen met een zachte borstel en een sopje met groene zeep.

Tip 2. Onderhoud van houten tuinmeubelen en onderdelen
Hardhouten tuinmeubelen kun je regelmatig schoonhouden met een sopje en een zachte doek. Bij hardnekkige aanslag adviseren wij een speciale reiniger te gebruiken, vraag hiernaar bij de vakhandel. Gebruik nooit een hogedrukreiniger voor het reinigen van hardhouten tuinmeubelen, dit zal het hout onnodig gaan beschadigen.

Hardhout heeft een mooi natuurlijk karakter en de eigenschap dat het met de tijd veroudert en zijn oorspronkelijke kleur verliest. Vergrijzing, knoesten, jaarringen, kleine vulstukjes en haarscheurtjes zijn geen gebreken maar kenmerken van dit prachtige hout.

Tip 3. Beschermhoezen & opslaan
Een stevige en passende beschermhoes is een prima oplossing ter bescherming van tuinmeubelen. Let er echter wel op dat deze hoes kan blijven ‘ademen’ om condensvorming op de meubelen te voorkomen, haal desnoods af en toe de beschermhoes even van je meubel af. Zorg er tevens voor dat het meubel goed droog is voordat je de beschermhoes erover heen plaatst.

Overweeg je jouw tuinmeubelen buiten het seizoen op te slaan in bijvoorbeeld een schuur of bijkeuken zorg er dan voor dat deze ruimte niet te warm en droog is en goed geventileerd wordt. Dit om versnelde werking van materialen te voorkomen.


Deprecated: rtrim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb74009n58/domains/mondial-living.com/public_html/wp-includes/formatting.php on line 2795